Am primit factura doar in format PDF. Este legal ?

Da, este legal.

Mai jos aveti raspunsul oficial dat de ANAF in februarie 2009 la o intrebare similara.
Infomatiile sunt obtinute de la pe site-ul Codulfiscal.net: (acolo veti gasi si raspunsul complet)

Intrebare: Care sunt conditiile care trebuie indeplinite de facturile trimise exclusiv prin e-mail?
Raspuns ANAF 11 februarie 2009: Posibilitatea trimiterii prin mijloace electronice a facturilor este prevazuta la art. 155 alin. (8) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

.....

In situatia in care nu se doreste stocarea facturilor prin mijloace electronice, ci doar transmiterea lor catre beneficiar via e-mail, consideram ca nu este necesara indeplinirea conditiilor prevazute mai sus. In sprijinul acestei afirmatii amintim ca nu mai sunt necesare semnarea si stampilarea facturii, prin urmare, factura primita pe e-mail si printata poate fi considerata exemplar original. Consideram ca aceasta procedura are ca scop numai facilitarea punerii la dispozitie a facturii de catre furnizor/prestator clientului si nu se incadreaza in prevederile art. 155 alin. (8) lit. c) din Codul fiscal si ale normelor metodologice date in aplicarea acestuia.

Daca in continuare doriti factura fiscala in format material, va rugam sa specificati acest lucru in momentul cmenzii sau ulterior, printr-un tichet de suport.

  • 23 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

Am primit doar proforma, unde e factura ?

Factura proforma este emis? automat cu câteva zile înainte de expirarea abonametului de servicii...

Powered by WHMCompleteSolution